Zorgstudio’s op historische landgoederen Rotterdam

Nieuw Rhodenrijs en De Tempel

Golden Years

Onze opdrachtgever Golden Years heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van innovatieve en levensloopbestendige woon- en zorgconcepten voor ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Zij profileren zich met kleinschalig en exclusief wonen op een locatie waar bewoners ondanks hun beperkingen gelukkig ouder kunnen worden.

Momenteel wordt hard gewerkt om in samenwerking met de Gemeente Rotterdam twee historische landgoederen aan de Schie, Nieuw Rhodenrijs en De Tempel tot een prachtig buiten te ontwikkelen, waar een woonomgeving voor ouderen op een natuurlijke manier samengaat met een recreatieve bestemming.

In de eerste fase van het herbestemmen van de monumentale gebouwen op deze landgoederen zijn in 2016 al 17 studio’s voor ouderen met een zorgbehoefte in het hoofdhuis van Nieuw Rhodenrijs gerealiseerd. Hier worden momenteel 5 nieuwe zorgstudio’s aan toegevoegd in de bijgebouwen het Koetshuis en de Hooiberg.

In de fase waar nu aan begonnen is zullen op het aangrenzende landgoed De Tempel ca. 20 zelfstandige zorgstudio’s in een nieuwbouwpaviljoen achter op het landgoed De Tempel worden gerealiseerd. Het hoofdgebouw van dit landgoed zal een herbestemming krijgen met 9 zorgstudio’s. Het Koetshuis van De Tempel zal daarna geschikt gemaakt gaan worden o.a. als centraal gelegen huisrestaurant met een professionele keuken.

Beide landgoederen Nieuw Rhodenrijs en De Tempel zullen de functie als openbaar park behouden. Het is de bedoeling om deze functie in een later stadium te versterken door het vestigen van andere voorzieningen, zoals een herinneringsmuseum en een pannenkoekenhuis.

Projectgegevens

Locatie

Delftweg 166

Opdrachtgever

Golden Years Landgoederen B.V., Loosdrecht

Projectarchitect

Marc Ibelings
Tim Schuijt

Vloeroppervlakte

2.805 m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Hoeve Remstee

Transformatie voormalige school

Groen hotel Midden-Delfland

Terug naar overzicht