Waternet Amsterdam

Centraal Magazijn

Zwevende dakrand boven groene dijktaluds

Het Centraal Magazijn van Waternet bevindt zich in het buitengebied van Amsterdam op de productielocatie te Weesperkarspel. Op het terrein wordt al sinds 1888 drinkwater gemaakt.

Het gebouw van het Centraal Magazijn huisvest diverse bedrijfsonderdelen die de drinkwaterproductie van Waternet ondersteunen. Naast de magazijnfunctie zijn dat de garage voor het onderhoud van rijdend materieel en een praktijklokaal voor vakonderwijs. De magazijnen zelf hebben eveneens diverse functies. Zo betreft het de ‘dode’ opslag van materiaal dat wordt ingezet bij calamiteiten, uitleenmagazijnen voor onderhoudsmedewerkers en diverse opslag voor andere bedrijfsonderdelen. Naast de uitgifte van spullen is er een grote retourstroom van materieel dat in de buitendienst voor de werkzaamheden wordt ingezet.

De buitenkant van de nieuwbouw is in rustige grijswaarden van licht naar donker uitgevoerd. Het interieur daarentegen kent een stevig kleurgebruik met accentkleuren. Het dak vormt het verbindende element van alle onderliggende functies. De daklijn is beeldbepalend en vormt het silhouet van het gebouw. In de omgeving is de dakrand vaak het enige dat wordt waargenomen. Zwevend boven de groene dijktaluds is het dak te zien tussen de bomen.

Projectgegevens

Locatie

Driemondweg

Opdrachtgever

Waternet, Gemeente Amsterdam

Projectarchitect

Florian von Behr

Vloeroppervlakte

3.629 m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Waternet

Inalfa Roof Systems

Brandweerkazerne

Terug naar overzicht