Waternet Amsterdam

Technische Dienst waterleidingbedrijf

het gebouw oogt als nieuw

De drinkwaterproductie van het Gemeente Amsterdam Waterleidingdedrijf vindt plaats op een landelijk gelegen terrein aan de Gaasperplas te Weesperkarspel. Op het terrein bevinden zich diverse gebouwen ten behoeve van de drinkwaterproductie en distributie. Deze gebouwen zijn door hun functie zeer uiteenlopend van aard.

Bij de entree van het terrein staat het karakteristieke hoofdgebouw met regelkamer. Wat verder weg maar ook goed zichtbaar ligt het gebouw met de werkplaatsen van de technische dienst. Deze dienst zorgt ervoor dat de drinkwatervoorziening aan de consument steeds gewaarborgd is.

Het gebouw van de technische dienst biedt ruimte aan diverse werkplaatsen, een magazijn en kantoren. Het gebouw bestaat al enkele decennia en heeft reeds eerder een ingrijpende verbouwing en uitbreiding ondergaan. Door deze eerdere verbouwing was een onsamenhangend geheel ontstaan waarbij intern de verschillende functies niet goed waren georganiseerd. De meest recente verbouwing heeft ervoor gezorgd dat er een helder en overzichtelijk gebouw is ontstaan, dat als nieuw oogt.

Projectgegevens

Locatie

Driemondweg

Opdrachtgever

Waternet, Gemeente Amsterdam

Projectarchitect

Florian von Behr

Vloeroppervlakte

2900 m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Waternet

Inalfa Roof Systems

Inalfa Roof Systems

Terug naar overzicht