Villa Glazoenowlaan Rotterdam

Renovatie naoorlogse villa

Naoorlogse villa verbouwd naar eigentijdse villa

Grondige verbouwing van een in 1956 ontworpen villa door architect Herman Bakker met medewerker Jan Hoogstad. Het architectonisch concept betreft een opgetilde begane grond, die rondom uitkraagt en hierdoor los van de grond lijkt te komen. Gezien het feit dat er weinig meer over was van de oorspronkelijke woning en de wens om een zo energieneutraal mogelijke woning te maken is besloten om met het casco als basis een geheel eigentijdse villa te gaan maken.

De niet geïsoleerde woning is volledig geïsoleerd en voorzien van nieuwe kozijnen met triple glas, waarna de woning is gestuct. De hemelwaterafvoeren zijn weer net als oorspronkelijk binnendoor gehaald, zodat ze niet meer het architectonische concept, van een bijna boven het maaiveld zwevend volume, aantasten. Op het dak zijn 34 zonnepanelen opgenomen en aan de tuinzijde is een grote vouwpui gemaakt met een trap direct naar de tuin.

Projectgegevens

Locatie

Glazoenowlaan

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Projectarchitect

Marc Ibelings
Tim Schuijt

Vloeroppervlakte

235m² GO

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Deel dit project

DelftsHart

IBM-toren

Mathilde Wonen

Terug naar overzicht