Tuindorp Zoetermeer

Samen in één villa

109 Woningen in Tuindorp Oosterheem

De wijk is opgezet volgens de tuinstadgedachte zoals die in de 20er en 30er jaren van de vorige eeuw tot fraaie woonomgevingen heeft geleid en kent een grote variatie met gebogen straten, hofjes en veel ruimte voor openbaar groen. Alle huizen hebben een royale privé-tuin. De grondgedachte bij het ontwerp is: “samen in één villa”.

Hoewel het om twee-onder-één kapwoningen gaat, zijn de huizen zo ontworpen dat ze van buiten één huis lijken. Rondom zijn de gevels als een doorgaand geheel vormgegeven. De huizen zouden als vrijstaande villa niet misstaan. Hetzelfde geldt voor de rijwoningen. Ook hier geen serie identiek woningen maar juist een karakteristiek gevelbeeld door een wisselende dak- en gootbelijning.

De architectuur wordt ondersteund door de aandacht voor het materiaalgebruik en de verfijnde detaillering. De gevel is bijzonder door het stootvoegloze diep teruggestreken metselwerk waardoor de karakteristieke horizontale belijning ontstaat. De aansluitingen van dak en dakranden zijn tot in het puntje uitgezocht en volgens een rationele bouwsystematiek vervaardigd.

Projectgegevens

Locatie

Rijnstroom

Opdrachtgever

Bouwfonds MAB Ontwikkeling BV, Delft

Projectarchitect

Florian von Behr

Vloeroppervlakte

111 woningen

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Terug naar overzicht