Appartementengebouw Tuindershof Pijnacker

15 appartementen Sociale Middenhuur

Tuindershof

Tuindershof is een nieuwe herkenbare wijk in Pijnacker, met één architectuursfeer die gekenmerkt wordt door het gebruik van eerlijke, eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren. Het door ons bureau ontworpen nieuwe appartementengebouw in deze wijk heeft een footprint van 20 bij 20 meter, is 13 meter hoog en bestaat uit 4 woonlagen met in het totaal 15 appartementen in de sociale middenhuur.

De architectuur van het gebouw bestaat uit een eenvoudig robuust rechthoekig zandkleurig volume van vier bouwlagen hoog met een verbijzondering door 45 graden op het hoofdvolume gedraaide balkons. Dit terwijl de hoekkolommen wel gewoon rechtdoor naar beneden lopen. De gevel van het appartementengebouw heeft een gevlochten patroon gekregen van verticale en horizontale metselwerk banen in combinatie met terugliggende vlakken met metselwerk op klamp. De begane grond heeft vlakken met een invulling van bruine steen gekregen, die het gebouw op deze manier een wat donkerdere plint geeft.

Op de drie bovenste verdiepingen heeft het woonblok per bouwlaag vier appartementen. De begane grond heeft drie woningen, waarvan één woning op de begane grond iets kleiner is dan de overige 14 woningen.

Projectgegevens

Locatie

Tuindersweg

Opdrachtgever

Woningcorporatie Rondom Wonen, Pijnacker

Projectarchitect

Marc Ibelings, Tim Schuijt

Vloeroppervlakte

1.520 m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Complex 220

Groene Vizier

Acapella Wonen De Bariton

Terug naar overzicht