Airport Taoyuan Taiwan

Nieuw stationsgebouw 3

Het pantser van een kreeft

Op verzoek van NACO uit Den Haag heeft ons bureau een architectonisch ontwerp gemaakt als illustratie voor bij een competitie. De competitie bestond uit een masterplan te ontwerpen voor de ontwikkeling van een nieuw stationsgebouw 3 op Taiwan Taoyuan International Airport.  NACO, onderdeel van Royal HaskoningDHV, heeft deze opdracht naar aanleiding van deze competitie ook verworven.

De Airport in Taiwan bereidt zich voor op een groei van 25 miljoen reizigers in 2013 naar 60 miljoen in 2030. De nieuwe Terminal 3 wordt verbonden met de bestaande Terminal 2. Het tussenliggende terrein zal worden ontwikkeld met een transferium, parkeergarages en commercieel vastgoed. Dit gebied is ontworpen als een eiland met groene heuvels en een canyon die er als het ware doorheen snijdt.

Wij lieten ons voor het architectonisch beeld van het stationsgebouw zelf inspireren door de geleding van het pantser van een kreeft. Op basis van het winnende masterplan van NACO is Rogers Stirk Harbour + Partners – na een besloten competitie – uiteindelijk als architect geselecteerd.

Projectgegevens

Locatie

Hangzhan South Road

Opdrachtgever

NACO, Den Haag

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

400.000m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Airport Ashgabat

Airport Viracopos

Terug naar overzicht