’t Hof Remstee Zoetermeer

Transformatie monumentale boerderij

Transformatie naar woningen

De boerderij aan de Zegwaartseweg 61 met de naam ’t Hof Remstee is gebouwd in 1927. Het bestaat uit een woonhuis met een aangebouwde driekapsschuur (zgn. Groninger type) van 30 x 35 meter. De boerderij heeft in 1993 de status van Gemeentelijk Monument gekregen.

De technische staat van de schuur is slecht. Met de transformatie naar woningen wordt de monumentale schuur weer in zijn oude luister hersteld. In de schuur worden vijf woningen gerealiseerd. Het oorspronkelijke woonhuis blijft gehandhaafd als woning. Op het erf wordt er ook één nieuwe woning in de vorm van een schuurwoning gerealiseerd.

Om de buitengevel van de monumentale driekapschuur zo min mogelijk aan te tasten worden alle woningen ontsloten d.m.v. een kleine patio van 6 x 8 meter in het hart van de schuur. Hier bevinden zich alle voordeuren en ook de toegangen tot de inpandige (fietsen)bergingen voor de woningen. De entree naar de patio komt centraal in de voorgevel aan de Zegwaartsewegzijde, waar zich nu een grote schuifdeur bevindt.

Projectgegevens

Locatie

Zegwaartseweg 61

Opdrachtgever

De Driemanschap VOF, Gouda

Projectarchitect

Marc Ibelings
Tim Schuijt

Vloeroppervlakte

1.310 m² go

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Deel dit project

Schenkelweg 4

Villa Glazoenowlaan

Van der Pekbuurt

Terug naar overzicht

Terug naar overzicht