Stater Amersfoort

Drie uitwaaierende kantoorvolumes

Groen ingericht podium

Stater is een internationale onderneming die zich richt op het ondersteunen van hypothecaire financiers bij de verkoop en de financiering van hypotheekportefeuilles. Het nieuwe hoofdkantoor ligt op een fraaie zichtlocatie langs de A28. Al het parkeren is half verdiept opgenomen onder een groen ingericht podium.

Bijzonder detail is dat Stater, om de onderneming efficiënter te kunnen huisvesten, heeft gekozen voor een indelingsmoduul van 1,5 meter in plaats van 1,8 meter. Bijkomend voordeel hierbij is dat dit de mogelijkheid geeft tot bredere parkeervakken in de parkeergarage dan bij een standaard kantoorstramien van 7,2 meter, die eigenlijk altijd net te smal zijn.

Het gebouw heeft een glazen hal met verbindingsbruggen, restaurant en vergaderruimten van waaruit 3 kantoorvolumes uitwaaierend gegroepeerd zijn. De onderste 2 bouwlagen hebben een glasachtige gevel. De bouwlagen daar boven zijn voorzien van terracottakleurige keramische elementen. De ramen hebben een syncopisch ritme en de kopgevels zijn volledig van glas met zonwerende lamellen. Door middel van warmte- en koudeopslag wordt de CO2 uitstoot en het energieverbruik beperkt.

Projectgegevens

Locatie

Podium 1. Amersfoort

Opdrachtgever

Bouwfonds MAB Ontwikkeling, Den Haag i.s.m. V.O.F KantorenPark Podium, Amersfoort

Projectarchitect

Aat van Tilburg
Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

17.160 m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Facet

Capgemini

ABN AMRO

Terug naar overzicht