Stabiplan Bodegraven

Sculptuur als kantoor

Venster op de snelweg

De sculpturale vormgeving van het kantoorgebouw wordt benadrukt door een combinatie van gesloten en transparante gevels. De gesloten gevels met diepliggende ramen zijn bekleed met keramische tegels. De tegels hebben diepe horizontale rillen, waardoor de afzonderlijke tegels niet afleesbaar zijn in de gevel. De bijzondere uitsnijdingen in het hoofdvolume zijn voorzien van grote transparante puien. Zij zetten accenten op plekken waar het gebouw zich nadrukkelijk naar buiten toe oriënteert.

Het interieur vormt een harmonische eenheid met het exterieur. Alle vaste onderdelen in het interieur evenals het losse meubilair zijn door ons ontworpen of uitgezocht. Op deze wijze ontstaat een volledig op elkaar afgestemd geheel, waar niets aan het toeval is overgelaten. Het interieur heeft als basis een terughoudend kleurgebruik, waarin het wit van wanden en plafonds gecombineerd wordt met het gebruik van hout.

Projectgegevens

Locatie

Sloep Bodegraven

Opdrachtgever

Rijnburcht BV Stabiplan, Bodegraven

Projectarchitect

Florian von Behr

Vloeroppervlakte

2.600 m²

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Deel dit project

Facet

Stater

Quion

Terug naar overzicht