Entreepaviljoen Solaris Capelle a/d IJssel

Transformatie naar multi-tenant kantoor

Nieuwe entree aan de zijde van de rivier

Het Solariscomplex is in 1995 door Aat van Tilburg ontworpen en bestaat uit 4 kantoorschijven met daartussen 3 paviljoens, waarvan de meest oostelijk gelegen het Zalmhuis is. Door de krimpende kantoormarkt staat momenteel een deel leeg. Ons bureau is gevraagd te onderzoeken hoe  gebouw 1 en 2, die het dichtst bij de Brienenoorbrug liggen, aangepast kunnen worden om deze geschikt te maken voor multi-tenant verhuur.

Ons voorstel is het paviljoen dat tussen gebouw 1 en 2 ligt hiervoor te transformeren naar een entreepaviljoen voor beide kantoorgebouwen en een entree te ontwerpen in dit paviljoen aan de zijde van de rivier. Tevens komt aan de waterzijde naast de entree voor het paviljoen ook een nieuwe entree naar de parkeergarage.

Op de bel-etage komt een netwerkplein met vergaderfaciliteiten en een café met buitenterras op het zuiden. Vanaf hier heeft men een mooi uitzicht over de Maas. Op de bel-etage bevindt zich ook de verbinding vanaf het entreepaviljoen naar de gebouwen 1 en 2.

Ons bureau is zelf een van de eerste gebruikers van het nieuwe multi-tenant kantoor en zit op de bovenste verdieping van het paviljoen.

Projectgegevens

Locatie

Schaardijk 372

Opdrachtgever

Mayfield Property, Eindhoven

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Entreepaviljoen Solaris

A’Laudius

Pegasus

Terug naar overzicht