Smart Garden Utrecht

Altijd in contact met het groen

4 Bakstenen parkkantoren met 3 glazen paviljoens

Smart Garden komt in het reeds bestaande bedrijventerrein Oudenrijn te Utrecht. Het masterplan kan gefaseerd worden uitgevoerd en voorziet in 7 kantoren. In totaal wordt er maximaal 30.000 m2 kantoorruimte van 4 bouwlagen hoog gerealiseerd. De uiteindelijke exacte omvang van de gebouwen is afhankelijk van de marktontwikkelingen en de wensen van de eindgebruikers.

Het masterplan toont 3 L-vormige volumes en 1 langwerpig volume op kolommen, de zogenaamde parkkantoren. Een verfijning van het gebied ontstaat door de toevoeging van 3 glazen paviljoens, die vanaf de zijde van de weg voor een heldere ritmiek zorgen. Als contrast met de glazen paviljoens worden de parkkantoren robuuster uitgevoerd, opdat als het ware een ‘Beaty and the Beast’ ontstaan.

Er is ruimte gecreëerd tussen de gebouwen, die zich uitstrekken tussen het park en de weg, waardoor het park het binnengebied wordt ingetrokken. Zo staan de kantoren altijd in contact met het groen. Vanaf de weg loopt het maaiveld geleidelijk op naar een keermuur van schanskorven die het parkeren onder de gebouwen aan het zicht onttrekt. Gecombineerd met het parkeren op maaiveld is een substantiële beplanting mogelijk gemaakt.

 

Projectgegevens

Locatie

Boteyken

Opdrachtgever

AM Vastgoedontwikkeling, Bunnik- Oskam Real Estate, De Meern

Projectarchitect

Aat van Tilburg
Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

30.000 m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Capgemini

Hoofdkantoor Stater

Quion

Terug naar overzicht