Schoolwoningen Nieuw-Vennep

metamorfose van schoollokalen naar huizen

tweede leven maaktgebouwen rendabel

Om in de piekjaren te kunnen voldoen aan extra schoolruimte in de wijk Getsewoud te Nieuw-Vennep zijn  4 blokken met elk 8 lokalen voorzien op een terrein naast de tevens door ons ontworpen 3 basisscholen. Deze 32 zogenoemde schoolwoningen hebben we zo ontworpen dat wanneer het leerling aantal terugloopt ze eenvoudig zijn om te bouwen tot woningen. Een tweede leven maakt de gebouwen rendabel.

Ze werden aanvankelijk opgezet in houtskeletbouw als industrieel flexibel demontabele gebouwen, en verwierven als zodanig landelijke erkenning, maar kregen uiteindelijk een langere toekomst door stenen muren en wanden. Mochten er straks bij de ene school meer lokalen nodig zijn dan bij de ander, dan kan men die zonder veel moeite bij de buurman “lenen”.

Wanneer de metamorfose van schoollokalen naar huizen plaatsvindt, worden de schooltrappen woonhuistrappen, de toiletgroepen badkamers en wc’s, en de lokalen huiskamers. Wie wil er straks niet wonen in deze huizen die ooit als lokalen zijn gebruikt? Afmetingen van 7.20 x 12.60 m zijn royaal te noemen. En de hoogte is navenant. “Hier kun je rijk en ruim wonen, eventueel met bedrijf aan huis”.

Projectgegevens

Locatie

Vlietestein 50

Opdrachtgever

Gemeente Haarlemmermeer

Projectarchitect

Aat van Tilburg
Rindert Gerritsma

Vloeroppervlakte

32 tijdelijke schoolwoningen of 16 flexibele woningen

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

3 basisscholen

Terug naar overzicht