Rondom Wonen Pijnacker-Nootdorp

Optopping met extra verdieping

Een omlijste en lichte nieuwe verdieping

Rondom Wonen is een zelfstandige woningbouwcorporatie in het stadsgewest Haaglanden. In verband met uitbreiding van de organisatie was meer kantoorruimte nodig. Ons bureau had daarom opdracht gekregen om studie te doen naar de uitbreidingsmogelijkheden van het bestaande, door architectenbureau De Waard ontworpen kantoor of nieuwbouw te ontwerpen op dezelfde locatie. De keuze is uiteindelijk gevallen op het optoppen van het bestaande kantoorgebouw met een extra verdieping.

Gekozen is voor een draagconstructie van lichte houtskeletbouw wanden, die snel te bouwen was. Om zoveel mogelijk vierkante meters te kunnen toevoegen is gekozen om de opbouw in het vlak van de bestaande gevel te zetten. Door middel van een prefab omlijsting van de nieuwe verdieping ontstaat er een mooi contrast tussen het bestaande deel en de nieuwe toevoeging.

Op het nieuwe bouwdeel is een energiedak toegepast. Een systeem dat in combinatie met een warmtepomp energie haalt uit zonnewarmte middels uitstraling in de nacht. Tevens is er met de uitbreiding ook een WKO-installatie toegevoegd en is er door het hele gebouw energiezuinige ledverlichting toegepast als kantoorverlichting.

Projectgegevens

Locatie

Industrieweg 2

Opdrachtgever

Rondom Wonen, Pijnacker

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

renovatie 1220 m² - Optopping 595 m²

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

De Karel Doorman

Pegasus

A’Laudius

Terug naar overzicht