Rivergallery Alblasserdam

Gebouwen als afgemeerde schepen

Alle woningen hebben zicht op de rivier

Op een vooruitgeschoven landtong in de Noord ligt, buitendijks waar ooit bedrijven hebben gestaan, het woongebied Rivergallery. Het ontwerp omvat 7 dijkwoningen en 33 appartementen in 3 gebouwen. Deze drie afgeschuinde volumes liggen als schepen aan het water. De rangschikking is zo gekozen dat ook de dijkwoningen nog een goed uitzicht op de rivier hebben.

Er is gestreefd naar een voor deze locatie karakteristieke materialisering. De dijkwoningen zijn vormgegeven met wisselende kappen en goothoogten en een duidelijke parcellering. Aan de dijkzijde zijn de gevels tamelijk gesloten; hier is een rood gemeleerde baksteen toegepast. De achterzijde op het zuiden – met serres, terrassen en balkons in staal, hout en glas – heeft een open karakter.

De appartementengebouwen zijn vormgegeven als ingepolderd geraakte schepen. De gevelvlakken zijn uitgevoerd in een strakke roestbruine baksteen. De dakopbouwen, de terugliggende gevels en de kozijnen in blank hout en glas. De kades, steigers, terrassen en loopplanken zijn van staal en hout.

Projectgegevens

Locatie

Oost-Kinderdijk

Opdrachtgever

Gebr. Blokland, Hardinxveld-Giesssendam

Projectarchitect

Aat van Tilburg
Guus Smit

Vloeroppervlakte

7 dijkwoningen - 33 appartementen

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Woonwijk Emerald

De Koningslinde

DOK94

Terug naar overzicht