Residentie Prins Maurits Hulst

Zorgappartementen in Monument

26 Zorgappartementen

Het project betreft de transformatie van een voormalig ING kantoor aan de Steenstraat 33-35 te Hulst naar 26 appartementen met gemeenschappelijke voorzieningen voor Alzheimerpatiënten. Het zorgconcept is gebaseerd op de ideeën van Prof. Dr. Hans Becker (die ook aan de wieg stond van de stichting Humanitas Rotterdam), mede oprichter van onze opdrachtgever Golden Years.

Het voormalig ING kantoor aan de Steenstraat met het er achter gelegen torentje is een Gemeentelijk Monument. De in latere jaren gedane aanbouw aan de achterzijde wordt verwijdert en de gevels van het monument worden weer in oude luister hersteld. Op de plek van de aanbouw is, los van het monument, een nieuw bouwvolume ontworpen, passend in de maat en schaal van de omliggende bebouwing.

De entree naar de appartementen komt tussen het bestaande gebouw en het nieuwe volume in en bestaat uit een volledig glazen tussenlid met entree lift en trap. Aan de entreezijde voor de zorgappartementen wordt ook een tuin met parkeerplaatsen voor bezoekers voorzien op de binnenplaats. Aan de zijde van de Steenstraat komt op de begane grond een restaurant mede toegankelijk voor publiek.

Projectgegevens

Locatie

Steenstraat 33

Opdrachtgever

Golden Years Projects, Nigtevecht

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

26 appartementen

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Seniorenwoningen

Naarderheem

Waalstaete

Terug naar overzicht