Mathilde Wonen Hellevoetsluis

Acht semi-bungalows en een tweekapper

Ingepast in de maat en schaal van de omgeving

Het project betreft een gewonnen prijsvraag op de locatie van 2 voormalige schoolgebouwen in Hellevoetsluis. De 2 schoolgebouwen zijn al enige jaren geleden gesloopt. In plaats hiervan worden 8 semi-bungalows van het kwadrant-type en 2 twee-onder-een-kapwoningen terug gebouwd.

Uitgangspunt was woningen mede geschikt voor senioren, die zich goed invoegen in de maat en schaal van de omliggende bestaande bebouwing. De woningen worden ontsloten vanaf de 3 openbare zijden, zodat nergens een achterkantsituatie ontstaat. Voor de kop van de kavel is gekozen voor een tweekapper die zich richt op de P. A. de Genestetlaan en het parkje.

De architectuur van de 10 nieuwe woningen is passend bij de bestaande bebouwing, maar onderscheidt zich als nieuw cluster ten opzichte van de bestaande woningen door het toepassen van een afwijkende gemêleerde bruinrode baksteen voor de nieuwbouw. Tussen de twee clusters semi-bungalows in wordt een parkje gemaakt dat tevens functioneert als speelveldje voor kleine kinderen.

Projectgegevens

Locatie

Jacq. Perkstraat 2-4

Opdrachtgever

NLo B.V., Rotterdam & Zeeuwse Projectbouwmij Fraanje B.V., ‘s-Heer Arendskerke

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

Plangebied 3.368 m² - Semi-bungalows 112 m² GO - Twee-onder-een-kapwoning 190 m² GO

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

DelftsHart

Park Krayenhoff

Eiland Ameland

Terug naar overzicht