Koningin Julianaplein Den Haag

Stedenbouwkundige volumestudie

Uitgangspunten voor tender

De ontwikkeling van het KJ-plein, onderdeel van het gehele stationsgebied, kent een lange voorgeschiedenis. De gemeenteraad stelde ruim 10 jaar geleden samen met de NS en Babylon het masterplan Den Haag Nieuw Centraal vast. Het stationsgebied heeft sindsdien stap voor stap een nieuw aanzien gekregen. Het plein voor het station is het sluitstuk van deze herontwikkeling.

De gemeente Den haag heeft ons opdracht gegeven om een aantal stedenbouwkundige volumestudies te verrichten voor bebouwing op het Koningin Julianaplein. Mede aan de hand van deze studies heeft de gemeente Den Haag richtlijnen en uitgangspunten opgesteld voor het uitschrijven van een tender ten behoeve van bebouwing op het Koningin Julianaplein.

Na het uitschrijven van de tender heeft ontwikkelaar Synchroon met architectenbureau Powerhouse Company naar het oordeel van de beoordelingscommissie het winnend ontwerp voor het gebouw op het Koningin Julianaplein gemaakt. Marc Ibelings van ons bureau had mede zitting in de beoordelingscommissie.

 

Projectgegevens

Locatie

Koningin Julianaplein

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

Kavel ca. 9.140 m². Alle modellen hebben circa 37.000 m² b.v.o. woningen en 3.330 m² b.v.o. plintfuncties, zoals retail en entrees.

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Park Krayenhoff

Kohnstamm-ensemble

De Karel Doorman

Terug naar overzicht