Inalfa Roof Systems Venray

Gestroomlijnde architectuur

Vloeiende lijnen

Inalfa Roof Systems is een van de grootste leveranciers van schuifdaken voor de automobielindustrie en het gestroomlijnde nieuwe hoofdkantoor met productiehal en magazijn weerspiegelt de activiteiten van het bedrijf. De voorgevel van het kantoor is rond met een markante entree die doet denken aan de grill van een auto.

Direct achter het kantoor ligt de grote hal waarmee het een vloeiend geheel vormt. De ronde hoeken, doorlopende raamstroken en fijn geprofileerde aluminium gevelbekleding geven het gebouw een dynamische verschijning. Aan de voorzijde van het kantoor zijn 488 parkeerplaatsen aangelegd in een groene setting met bomen en beplanting, waardoor het aangename werkklimaat voor de 700 werknemers wordt doorgetrokken naar de ruimte om het gebouw.

Communicatief gebouw

Als bezoeker nader je het kantoor over een licht stijgend entreepad en ga je over een brug het gebouw binnen. Via de lobby met receptie bereik je het centrale atrium, dat op de eerste verdieping ligt en als showroom fungeert voor de producten van Inalfa. Deze multifunctionele ruimte kan ook worden gebruikt voor grote bijeenkomsten.

Rond het atrium liggen, verdeeld over 3 verdiepingen, de kantoren. Daaronder, op de begane grond, zijn enkele productie-gerelateerde functies gehuisvest. De compacte opzet van het gebouw en het atrium in het hart van het gebouw stimuleren onderlinge contacten en toevallige ontmoetingen tussen de medewerkers. Op de kop van het atrium tegenover de entree is het restaurant te vinden, dat ook beschikt over een zonnig terras op het dak van de hal.

Blikvanger

De werkvloeren bestaan uit grote open kantoorvloeren die zijn ingericht op Het Nieuwe Werken. Centraal in het gebouw, bij de lift en trappen en aangrenzend aan het atrium, zijn vergaderplekken ingericht die door alle afdelingen kunnen worden gebruikt. Op de bovenste verdieping zijn de afdelingen Group en Europe gehuisvest in een meer traditionele kantooromgeving. Op deze verdieping is een omloop om het atrium opgenomen die een fraai zicht biedt op het atrium en de daarin tentoongestelde producten.

Centraal bovenin, op de ronde kopgevel van het gebouw die naar de snelweg gericht staat, is een grote conference room geplaatst. Deze ruimte, die iets boven het gebouw uitsteekt, vormt aan de buitenzijde een blikvanger, die de aandacht naar het logo van Inalfa trekt dat in de glazen gevel is opgenomen.

Overzichtelijke bedrijfshal

De hal achter het kantoor is 144 meter lang en 105 meter breed en bied onderdak aan het magazijn en de productieafdeling van Inalfa. De vrije hoogte in de hal is overal 9 meter en over de gehele lengte van de hal, op 5,4 meter hoogte, loopt een mezzanine met ‘Skywalk’ die aansluit op de eerste verdiepingsvloer van het kantoor.

Op en onder de mezzanine hebben verschillende functies een plaats gevonden, zoals Maintenance, CMM Room, Quality Room en de Curing Area. Op de mezzanine zijn ook toiletten, douches, lockers, kleedruimten en het personeelsrestaurant te vinden. De ‘Skywalk’ geeft toegang, via twee trappen, tot de begane grondvloer waar de productie en opslag plaatsvindt. Aan de achterzijde van de hal liggen de laad- en loskuilen.

Projectgegevens

Locatie

De Amfoor 2

Opdrachtgever

Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling, Schaijk, voor Inalfa Roofsystems, Venray

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

Kantoor 7840m² bvo, hal 16160m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Mercedes-Benz

ABN AMRO

Quion

Terug naar overzicht