Groene Vizier Pijnacker

30 appartementen voor starters

Vriendelijke en kleinschalige uitstraling

Aan de rand van de wijk Keijzershof in Pijnacker Zuid hebben wij voor woningcorporatie Rondom Wonen een woonblok met 30 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens ontworpen.

Het gebouw oogt vriendelijk en kleinschalig, dankzij de opdeling in vijf kleinere volumes. De toegang van de woningen bevindt zich aan een ruime en lichte middencorridor over de lengte van het gebouw, waardoor een intieme en veilige sfeer ontstaat. Door het gebouw te ontsluiten via een middencorridor zijn er geen galerijen aan de buitenzijde van het gebouw, waardoor het aan alle vier de zijden een aantrekkelijke buitengevel heeft gekregen. Het daglicht in de gang komt binnen door de glazen puien op de koppen en bij de entreehal in het midden. Centraal in de corridor is een vide opgenomen met daarboven een groot daklicht, die de verschillende verdiepingen visueel met elkaar verbindt.

De woningen hebben Franse balkons die helemaal opengezet kunnen worden en voor veel licht in de woning zorgen. Verspreid over de gevels, zijn een aantal van deze balkons voorzien van kaders met geïntegreerde plantenbak die voor een fleurige en speelse aanblik zorgen. Op de zuidhoek van het gebouw, met uitzicht op het buurtpark, is een gezamenlijk buitenterras opgenomen.

Omdat de woningen ontworpen zijn voor starters, is er gekozen om geen lift te plaatsen en de etagewoningen met drie trappen te ontsluiten. Het ontwerp biedt wel ruimte om later alsnog een lift te installeren. Dankzij het compacte ontwerp van het gebouw, was er bovendien genoeg ruimte voor 36 parkeerplaatsen (1,2 per woning) op eigen terrein.

De woningen worden verwarmd met warmtepompen in combinatie met vloerverwarming. Zonnepanelen op het dak voorzien in de energie voor de algemene voorzieningen van het gebouw. De woningen hebben bovendien geen gasaansluiting. Daarnaast is de hemelwaterafvoer van het gebouw ontkoppeld van het riool waardoor het ten goede komt aan het grondwater. En als ‘finishing touch’ zijn een aantal zwaluwkastjes in de gevel geïntegreerd.

Projectgegevens

Locatie

Opdrachtgever

Van Wijnen Stolwijk, namens woningbouwcorporatie Rondom Wonen, Pijnacker-Nootdorp

Projectarchitect

Marc Ibelings
Tim Schuijt

Vloeroppervlakte

2.103 m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Terug naar overzicht