Gemeentekantoor Leidschendam-Voorburg

Centrale Huisvesting voor de gemeente

Nieuwe vleugel

Op uitnodiging van IGG hebben wij meegedaan aan de architectenselectie voor de renovatie en uitbreiding van het gemeentekantoor Leidschendam-Voorburg. In ons voorstel werd het expressieve gebouw van architect Snelder uit 1997 gecompleteerd met een nieuwe vleugel. Deze uitbreiding is niet een letterlijke voortzetting van het bestaande, maar heeft een eigen karakter dat past bij de architectuur van het bestaande gebouw. De hoofdentree van het gehele gebouw wordt verplaatst naar de kopgevel van het oorspronkelijke gebouw voor een betere zichtbaarheid.

In ons plan is het gebouw aan de Koningin Julianaweg een verdieping lager zodat de nieuwbouw in hoogte aansluit bij de bestaande woningen direct naast de uitbreiding en in de schaal van de Koningin Julianaweg past. Ook hebben wij er voor gekozen om, uit respect voor een 100 jaar oude rode beukenboom, een hoek uit de nieuwbouw weg te laten. Het gebouw krijgt een ‘BREAAM very good’ label. Ons plan is uiteindelijk niet geselecteerd en de beuk is gekapt.

Projectgegevens

Locatie

Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam

Opdrachtgever

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Projectarchitect

Marc Ibelings
Aat van Tilburg

Vloeroppervlakte

Renovatie 4.540m² bvo - Nieuwbouw 3.200m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Gemeentekantoor

Gemeentekantoor

Gemeentehuis

Terug naar overzicht