Gemeentekantoor Pijnacker-Nootdorp

Een duurzame samenwerking

Het masterplan en het ontwerp voor het gemeentekantoor dat in 1995 door ons bureau is gemaakt voor het gebied rond de Nijverheidsweg en de voormalige gemeentewerf luidt een veranderingsproces in naar woningbouw, kantoorbebouwing en een gemeentekantoor met brandweerkazerne. In 2003 wordt het gemeentekantoor volgens een plan van ons uitgebreid met 1.500 m².

In 2008 betrekt de brandweer een nieuw gebouw (ook een ontwerp van Ibelings van Tilburg architecten), hierdoor wordt ruimte gecreëerd voor nieuwe functies en een uitbreiding van kantoorfuncties. Zo ontwerpt ons bureau in 2009 een nieuwe publiekshal voor de nu gefuseerde gemeenten Pijnacker en Nootdorp op de plek van het voormalig restaurant. Het restaurant wordt naar de oude brandweergarage verplaatst.

In 2011 maakt ons bureau het ontwerp van de transformatie van de voormalige brandweerkazerne naar bestuurscentrum voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp met raadszaal, restaurant en flexibel vergadercentrum dat overdag door de medewerkers wordt gebruikt en ’s avonds dienst doet als fractiekamers.

 

Projectgegevens

Locatie

Oranjeplein 1

Opdrachtgever

Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Projectarchitect

Aat van Tilburg

Vloeroppervlakte

7.750 m² herbestemming - 1.500 m² uitbreiding

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Brandweerkazerne

Waterschapshuis

Cultuurhuis Pléiade

Terug naar overzicht