Eiland Ameland Pijnacker-Nootdorp

8 Twee-onder-een-kapwoningen

Een zorgvuldig ontworpen eiland

Voor de eilandenreeks langs de noordoost rand van Crayenburch met Ypenburg is een verkavelingsplan opgesteld, waarbij alle eilanden met eenzelfde type vrijstaande woningen worden bebouwd, met uitzondering van het eerste eiland. Op deze wijze ontstaat een ‘treintje’ met ‘gelijksoortige wagons’ en een afwijkende eiland – ‘de locomotief’ – op kop. Drie eilanden zijn reeds op deze manier gerealiseerd.

Voor het eiland Ameland, waarvoor ons bureau gevraagd is het ontwerp te maken, wilde ontwikkelaar AM in tegenstelling tot de reeds gerealiseerde woningen die alleen een terras aan het water hebben nu ook tuinen realiseren. Om goed aan te sluiten bij het reeds gerealiseerde stedenbouwkundige ensemble hebben we veel aandacht gegeven aan de overgang van tuin naar water. De randen van het eiland zijn daarom integraal en hoogwaardig mee ontworpen met de woningen.

Alle woningen hebben een riant terras aan de waterkant gekregen welke direct aansluit op de woonkamer. Aan de entree en keukenzijde – de tuinkant – is ook een terras voorzien zodat men altijd in de zon kan zitten. Het project is gebouwd door Van Omme & de Groot.

Projectgegevens

Locatie

Ameland 4

Opdrachtgever

AM Utrecht

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

1.845 m²

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

DelftsHart

Park Krayenhoff

’t Leliepark

Terug naar overzicht