De IJzergieterij (prijsvraag) Hardinxveld-Giessendam

Van ijzergieterij naar groene woonwijk

Transformatie naar woongebied

De voormalige ijzergieterij aan de Rivierdijk ligt op een prominente plek aan de rivier de Beneden Merwede in Hardinxveld-Giessendam. De private eigenaar van deze locatie -aannemersbedrijf Gebr. Blokland – heeft het initiatief genomen voor het maken van een ontwikkelplan, met als doel de locatie te transformeren tot een woon- en verblijfsmilieu. Hiervoor hebben zij een prijsvraag uitgeschreven.

Centraal in het door ons ingediende plan komt een gemeenschappelijk groen middengebied met water waar omheen 26 twee-onder-een-kapwoningen worden gesitueerd. Langs het waterfront worden 3 alzijdige woontorens opgenomen met de privé buitenruimte gericht op de rivier en de zon. Aan de westzijde wordt een lang geknikt bouwblok geprojecteerd van 4 bouwlagen hoog, dat tevens als geluidswering voor het geluid van de A15 voor het gehele achterliggende gebied fungeert. De woningen, appartementen en studio’s in dit bouwblok kijken uit over de rivier en het groengebied. Ons plan is uiteindelijk niet gekozen.

Projectgegevens

Locatie

Rivierdijk 827

Opdrachtgever

Gebr. Blokland, Hardinxveld-Giessendam

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

145 woningen: - 72 appartementen - 26 twee-onder-één-kapwoningen - 10 dijkwoningen - 10 maisonettes - 10 herenhuizen - 12 studio’s - 5 appartementen

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Park Krayenhoff

’t Leliepark

DelftsHart

Terug naar overzicht