De Contrabas Schiedam

Opvallend oriëntatiepunt

Stadswoningen, woontoren en winkelcentrum

Op de plek waar eerst verouderde flats uit de zestiger jaren stonden staat nu De Contrabas, een 13 verdiepingen hoge woontoren met stadswoningen en een groot buurtwinkelcentrum. De woontoren is een opvallend oriëntatiepunt in de wijk geworden.

De 9 stadswoningen zijn gedeeltelijk over de winkels gebouwd, zodat de gesloten zijwand van de supermarkt uit het zicht blijft en hebben een ruim terras op het dak van de winkels. Een van de stadswoningen is extra breed, omdat onder deze woning de toegang naar het winkelcentrum ligt. Onder het winkelcentrum ligt een parkeergarage met 62 parkeerplaatsen voor de 52 appartementen in de woontoren. Een notenbalk met verlichte noten is verwerkt in de pleintegels aan de Laan van Bol’Es en tevens zijn alle daken van de winkels voorzien van mos-sedum.  Vanuit de woontoren heb je hier mooi zicht op.

Op de noordwest hoek van het winkelplein ligt een kiosk, met daarin een vishandel gehuisvest. Alle kopgevels van de 11 omliggende bestaande flats zijn voorzien van een nieuwe gevel in de sfeer van de nieuwbouw, waardoor het gehele gebied een nieuwe uitstraling heeft gekregen. Het totale project is onderdeel van de vernieuwing van de wijk Groenoord in Schiedam.

Projectgegevens

Locatie

Valeriusstraat

Opdrachtgever

Woonplus Schiedam, W.O. Groenoord - IJsselhof Vastgoed Doetinchem

Projectarchitect

Guus Smit
Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

2650 m² bvo winkels - 61 woningen

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

De Karel Doorman

Brandweerkazerne

Brandweerkazerne

Terug naar overzicht