Daalse Kwint Utrecht

Kantorencomplex herontwikkeld

Entreeplein als aangename verblijfsplek

Op uitnodiging van DTZ Zadelhoff heeft ons bureau in samenwerking met  MoederscheimMoonen meegedaan aan een prijsvraag voor de herontwikkeling van het kantoor de Daalse Kwint aan het Daalse Plein in Utrecht. Eigenaar van het gebouw is Deka Immobilien Investment GmbH. Hoofdgebruiker is Movares.

Ons voorstel was het bestaande entreeplein te transformeren tot een aangename verblijfsplek. De entrees aan het plein te verplaatsen van de hoeken naar het midden van de gevels. Deze entrees een dubbele hoogte met vide te geven door een deel van de eerste verdieping weg te halen en de pui ten opzichte van de kolommen hier terug te plaatsen. Zo ontstonden uitnodigende comfortabele entrees.

Tevens hebben we voorgesteld de hele plint van het gebouw een transparante uitstraling te geven en de geglazuurde blauwe baksteen gevel te vervangen door antracietkleurige natuursteen. Voor de bovenste verdieping hebben we voorgesteld de spiegelende zilverkleurige vliesgevel te vervangen door een modern type zonwerend glas en de verticale stijlen te benadrukken met een vin-vormige kliklijst eventueel in combinatie met een overstek. Het project is uiteindelijk niet door ons uitgevoerd.

Projectgegevens

Locatie

Daalseplein 101

Opdrachtgever

Deka Immobilien Investment GmbH

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

22.045 m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Kohnstamm-ensemble

Gemeentekantoor

Avans Hogeschool

Terug naar overzicht