Centrumontwikkeling Westerkoog Zaanstad

Stedenbouwkundige studie

Centrumontwikkeling Westerkoog Zaanstad

In opdracht van Sens real estate uit Den Haag hebben we een stedenbouwkundige verkenning gemaakt naar de mogelijkheden van nieuwbouw op de locatie ‘Centrum Westerkoog’, direct naast het winkelcentrum. Doel is een integrale visie voor het centrumgebied te ontwikkelen met een gedifferentieerd woningaanbod. Op de locatie van een voormalige sporthal en een verouderd buurthuis komen een nieuw buurthuis, een speelveld voor de buurt en ruim 100 woningen, met name voor starters en senioren.

Hiervoor zijn ook een aantal workshops geweest over de mogelijke invulling met onder andere direct omwonenden, winkeliers, de scholen, Parteon en de gemeente Zaanstad. Bij deze bijeenkomsten zijn de ontwikkelde studiemodellen getoond. Uitgangspunt voor al deze modellen is de kwaliteit van de openbare ruimte te verhogen, waarbij specifiek aandacht wordt gegeven aan het voorkomen van achterkanten van bebouwing, het groene karakter van het gebied en de waterstructuur worden behouden of zelfs versterkt.

Drie modellen (variant F,G en H) zijn vervolgens uitgekozen om verder uit te werken. Waarvan variant G uiteindelijk gekozen is als basis voor de verdere planvorming.

Projectgegevens

Locatie

Molenwerf 9

Opdrachtgever

SENS real estate Den Haag

Projectarchitect

Marc Ibelings
Tim Schuijt

Vloeroppervlakte

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Deel dit project

Koningin Julianaplein

Park Krayenhoff

Kohnstamm-ensemble

Terug naar overzicht