Centrumontwikkeling Westerkoog Zaanstad

Gedifferentieerd woningaanbod

Centrumontwikkeling Westerkoog Zaanstad

In opdracht van Sens real estate uit Den Haag hebben we een stedenbouwkundige verkenning gemaakt naar de mogelijkheden van nieuwbouw op de locatie ‘Centrum Westerkoog’, direct naast het winkelcentrum. Doel is een integrale visie voor het centrumgebied te ontwikkelen met een gedifferentieerd woningaanbod. Op de locatie van een voormalige sporthal en een verouderd buurthuis komen een nieuw buurthuis, een speelveld voor de buurt en een grote differentiatie aan woningen, met name ook voor starters en senioren.

Een aantal workshops over de mogelijke invulling met onder andere direct omwonenden, winkeliers, de scholen, woningbouwcorporatie Parteon en de gemeente Zaanstad hebben input gegeven voor het maken van een aantal varianten. Uitgangspunt voor deze varianten is de kwaliteit van de openbare ruimte te verhogen, waarbij specifiek aandacht wordt gegeven aan het voorkomen van achterkanten van bebouwing en het groene karakter van het gebied en de waterstructuur te behouden en te versterken.

Drie modellen zijn vervolgens gekozen uit al deze varianten om verder uit te werken samen met de gemeente. Eén model kwam daar als voorkeur uit. Deze stedenbouwkundige variant is verder uitgewerkt in een Voorlopig Ontwerp. Het plan omvat circa 118 appartementen, waarvan er 78 door ons ontworpen worden voor de eerste fase. De Zaanse gemeenteraad is februari 2021 akkoord gegaan met de plannen.

Projectgegevens

Locatie

Molenwerf 9

Opdrachtgever

SENS real estate Den Haag

Projectarchitect

Marc Ibelings
Tim Schuijt

Vloeroppervlakte

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Koningin Julianaplein

Park Krayenhoff

Kohnstamm-ensemble

Terug naar overzicht