Villa Breede Vaart Reeuwijkse Plassen Gouda

Nieuwbouw appartementenvilla's

Bouwen aan het historisch lint

Op de rand van Gouda en Reeuwijk, met uitzicht op de Reeuwijkse Plassen hebben we twee appartementenvilla’s ontworpen met riante balkons en terrassen. In deze twee villa’s komen in het totaal zes appartementen van ca. 200 tot 230 m² groot. Elke villa bestaat uit een samengesteld volume met daarin een appartement op de begane grond, een appartement op de 1e verdieping en een penthouse in het samengestelde zadeldak.

De twee villa’s hebben een min of meer gelijke opzet, maar de architectonische uitwerking van de volumes is verschillend. Beide villa’s samen tonen zich in kleur en architectonische uitwerking als vier woningen en blijven zo in de maat en schaal van het historisch lint dat de Bodegraafsestraatweg is. De begane grondvloeren van de villa’s zijn 1 meter opgetild om half verdiept parkeren onder de gebouwen te kunnen realiseren. Dit zorgt er tevens voor dat de twee onderste appartementen ook goed uitzicht hebben op de Reeuwijkse plassen.

De woningen zijn aan de voorzijde gericht op het oosten, hier kan men de zon zien opkomen boven de plassen. De achterzijde, met de diepe tuin is gericht op de avondzon, hier kan men tot in de late uurtjes genieten van de ondergaande zon. De zuidzijde van de samengestelde zadeldaken bestaan volledig uit zonnepanelen en in het project zijn zestien grote plantenbakken geïntegreerd in het metselwerk. Aan de Breevaart zijn ook nog eens ligplaatsen voor boten voorzien aan een privésteiger.

Projectgegevens

Locatie

Bodegraafsestraatweg 163

Opdrachtgever

De Driemanschap VOF, Gouda

Projectarchitect

Marc Ibeling
Tim Schuijt

Vloeroppervlakte

6 appartementen totaal 1.330 m² go

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Hoeve Remstee

Gentiaanbuurt

Acapella Wonen De Bariton

Terug naar overzicht