Airport Ashgabat Turkmenistan

Een Turkmeense valk

Opgeleverd voor de Asian Games 2017

Voor NACO uit Den Haag heeft Marc Ibelings als projectarchitect gewerkt aan het ontwerp voor een nieuwe terminal in Ashgabat in Turkmenistan. Het gebouw is ontworpen voor 14 MAP (million annual passengers) voor het jaar 2036 en is 146.500 m2 bvo groot. De terminal wordt opgeleverd voor de in 2017 te houden Asian Games in Ashgabat. De vorm van het stationsgebouw is gebaseerd op de Turkmeense valk.

Het gebouw heeft een volledig gescheiden vertrek- en aankomstniveau. Het aankomstniveau bevindt zich op het bovenste niveau en heeft een mooi uitzicht door middel van vides over het vertrekniveau en de platforms met vliegtuigen. Het vertrekniveau is van entreehal tot aan de gates op een enkel niveau gepositioneerd.

De gevel is uitgevoerd in wit marmer en glas, het gebogen dak is voorzien van metalen shingles. Het gebouw heeft een lengte van 710 meter, een breedte van 365 meter en een maximale hoogte van 45 meter. Aan de landside, voor de terminal is een groot plein ontworpen met fontein en parkeerfaciliteiten.

 

Projectgegevens

Locatie

Kuliyev St

Opdrachtgever

NACO, Den Haag voor Polimeks & Government of Turkmenistan

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

146.500 m² bvo

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Airport Taoyuan

Airport Viracopos

Terug naar overzicht