Airport Viracopos Brazilië

'Boom-vormige' kolommen dragen het dak

Opgeleverd voor het WK Voetbal 2014

Voor NACO (Netherlands Airport Consultants) uit Den Haag heeft Marc Ibelings als projectarchitect gewerkt aan het Basic Design voor de nieuwe terminal van Viracopos International Airport in Brazilië. De luchthaven van Campinas, een stad in de buurt van Sao Paulo.

Het vertrekniveau bevindt zich van check-in tot aan het vliegtuig op één vloerniveau. Het aankomstniveau ligt op het bovenste niveau. Door de grote vides in het gebouw heb je lange zichtlijnen die de oriëntatie en het welbevinden van de passagiers bevorderen. Bijzondere architectonische elementen zijn de 2,5 meter diepe zonwerende lamellen in de gevel en de ‘boom-vormige’ kolommen die het stalen dak dragen. Boven deze speciale kolommen zitten daglichtkoepels die aan de bovenzijde zijn afgewerkt met zonnecellen.  Het hoofddak heeft een afmeting van 130 x 220 meter. De ‘boom-vormige’ kolommen staan op een grid van 30 x 30 meter.

Het project is in slechts enkele maanden tijd ontworpen en in een razend tempo gebouwd, omdat het op tijd klaar moest zijn om de teams en voetbalfans voor het WK Voetbal 2014 te ontvangen. De eerste fase van de terminal is ontworpen voor 14 MAP (Million Annual Passangers) en is 140.000 m2  bvo groot.

Projectgegevens

Locatie

Av. Viracopos

Opdrachtgever

NACO , Den Haag, voor Consortium Aeroportos Brazil - Viracopos

Projectarchitect

Marc Ibelings

Vloeroppervlakte

140.000 m²

Wilt u meer weten?

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Marc Ibelings
Architect

E-mail of bel 010 2021900

Documentatie

Download (lage resolutie)

Deel dit project

Airport Ashgabat

Airport Taoyuan

Terug naar overzicht